Updates

Hej kära vänner!

Sambon har fixat internet till sina föräldrar häruppe i bergen så nu lär det väl aldrig bli sig mer likt igen. De började med att skypa med släkten i Turkiet igår kväll i 2h, sent blev det men oerhört uppskattat! Haha.. Vi får hoppas att de fixar med tekniken själva sen när vi har åkt. Vi behöver dock ställa in språket på datorn till något annat än svenska innan vi lämnar, det är en sak som är säker! I övrigt har vi fortfarande ostadigt väder. Efter mitt förra inlägg fastnade vi inne på en bar eftersom det började regna så kraftigt. Strömmade säkert en halvmeter högt vatten ner för gatorna men så har de väl inte världens bäst utbyggda vatten- och avloppssystem.

I övrigt njuter vi av de lugna dagarna. Noelia har mer plats att röra sig på och är igång mest hela tiden. Hon somnar faktiskt en timme tidigare än vanligt för att hon är så slut. Men hon sover något oroligt iom alla intryck här! Det är mycket pyssel med djuren, de har kossor, höns och hund bl a, vi vandrar runt här bland gårdarna och grannarna är inte sena med att kasta sig över oss! Lite synd om barnet men skönt jag slipper uppståndelsen! Haha.. Men det lägger sig säkert med tiden!

När vi först kom så fick Noelia en liten guldmedaljong av sambons föräldrar och så la de pengar på henne. När ett barn föds så är det tydligen så man gör, kommer med gåvor och lägger sedlar på barnet för att fira. Så vi har haft ett antal grannar här som kommit med gåvor och pengar. Igår var vi och badade för första gången i en pool här i närheten. Det blev att vi stack iväg på eftermiddagen efter en lite sen lunch och badade några timmar eftersom solen lyste så starkt och det var relativt lite moln på himlen. Noelia älskade det verkligen och skrattade så glatt! Något kallt var det men vi tog oss i och doppade oss ändå. Och på kvällen blev det grillning. Så vi har det gott i lugnet! Och imorgon åker vi förmodligen till Istanbul och bröderna så nog händer det lite.

Livet här är enkelt. Annorlunda mot Sverige men att få vara här, det ger verkligen ro till själen. Man uppskattar saker 100 gånger mer och ändå trivs man som fisken i vattnet här! Jag vet inte hur jag ska beskriva det men allt här gör att man gläds mer åt allt man är med om och ser, har och upplever i livet. Att få komma hit ner är verkligen ett privilegium. Livet får ytterligare en dimension och man blir så mycket ödmjukare. Jag vet inte om det är energin människorna här sprider, jag tror det starkt! De är nöjda med det de har, de gapar inte efter mer, är inte otrevliga eller stressade. Inte utseendefixerade eller hetsar efter annat. Det här är deras liv och de trivs grymt bra med det och det märks hos dem mentalt. Ingen avundsjuka, onda blickar eller höga röster. Bara livets lugna, nöjda lunk. Sånt, har jag kommit att inse, är det ont om i resten av världen! Så att få ta ett break härnere är helt underbart!

DSCN0699

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>