Framtidsdrömmar och ekonomi

20140509-135705.jpg

Som ni säkert kommer ihåg så har jag nämnt Norge som ett alternativ att jobba i sen när jag är klar med mina studier. Det var faktiskt min mor som föreslog det först och nu vid närmare tanke och en massa beräkningar så kan jag bara inte släppa tanken! Visst har vi en hög levnadsstandard här i Sverige men idogt jobbande i Norge möjliggör för chansen att tjäna sina egna pengar, inte skuldsätta sig för att köpa som man gör i Sverige.

Många ser ju inte lån som just vad det är utan talar om investeringar och att man får tillbaka om man säljer, dvs om man faktiskt säljer och inget annat. Kredit eller lån för mig tycker jag tyder på att man har en livsstil utan tillräcklig budget, man klarar alltså inte av att leva på de tillgångar man faktiskt har. Det är så jag ser det men jag vet att andra tänker annorlunda. Vårt samhälle idag är ju byggt på detta sätt och man anser det naturligt idag.

Min ambition är att inte behöva låna några större belopp än det jag har hos CSN. Tokigt tycker ni säkert men ambitioner måste man få ha! Jag har räknat fram och tillbaka och kommit fram till att jag och sambon hade vanlig ingångslön och arbetade heltid i Norge samt spenderade för 18k NOK i månaden och sparade 13k samt 10k NOK i 5 år så skulle inte jag bara bli av med hela mitt CSN-lån som jag beräknas ha nästa år utan också ha tjänat ihop 1,5 miljon SEK tillsammans med min sambo. Det mina vänner kan man göra grymt mycket för!

Men 5 år av ens liv i Norge tänker ni säkert då! Ja tänk för det är enbart drygt 6% av mitt liv om jag lever tills jag är 80 år. Jag kan inte direkt säga att det känns bortkastat om jag får jobb direkt istället för går arbetslös här i Malmö eller tar något sketet jobb. Dessutom kan jag tillägga att inga löneökningar är inberäknade i dessa uträkningar så man skulle alltså dessutom kunna fixa det lite snabbare! Det ni, sådant tål att tänkas på både en, två och tre gånger i livet känner jag! 😀

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Framtidsdrömmar och ekonomi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>